Active Beauty
Vaflji za še slajši predbožični čas
Besedilo: , Rezept: Stockfood
čas branja: min
Jedi iz moke

Vaflji za še slajši predbožični čas

Z našim preprostim receptom za puhaste vaflje boste poskrbeli praznični pridih na krožnikih. Čeprav zanje potrebujete le nekaj sestavin, bodo ti preprosti zlatorumeni vaflji pravi hit na vsaki praznični zabavi. Postrežete jih lahko tudi ob kavi.

Recept za vaflje s praženimi rezinami pomaranče in sladko smetano

Sestavine za 6–8 kosov

  • 2 jajci
  • 125 g masla, segretega na sobno temperaturo
  • 100 g sladkorja
  • 2 jedilni žlici vaniljevega sladkorja
  • 1 čajna žlička bio limonine lupinice
  • 200 g pšenične moke tipa 550
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 200 g pinjenca
  • rastlinsko olje za pekač
  • 4 bio pomaranče
  • 40 g suhih brusnic
  • 100 g sladke smetane
  • maslo za peko

Priprava vafljev s praženimi rezinami pomaranče in sladko smetano

1. Pripravite testo in ga pustite, da počiva

Ločite jajci. Kremasto zmešajte maslo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, limonino lupinico in rumenjakom. Posebej zmešajte še moko, pecilni prašek in sol ter mešanico izmenoma s pinjencem, žlico za žlico, dodajajte masi. Dobro zmiksajte beljake in jih previdno dodajte v testo. Nato ga pustite, da počiva približno 10 minut.

2. Prižgite pekač in specite vaflje

Segrejte pekač in ga naoljite. Potem testo po porcijah pecite 3–4 minute, da nastanejo zlatorumeni vaflji. Lahko jih postavite v pečico, ogreto na 60 °C, da ohranijo toploto.

3. Pripravite posip

Medtem ko se vaflji pečejo, operite eno pomarančo in naribajte njeno lupinico. Ostale pomaranče narežite na rezine in dobro stepite sladko smetano.

4. Karamelizirajte pomaranče in okrasite vaflje

V ponvi razpustite maslo in na hitro popecite rezine pomaranč, da postanejo nekoliko rjavkaste in karamelizirajo. Pečene vaflje okrasite s pomarančami, sladko smetano in brusnicami ter posujte z naribano pomarančno lupino. Po želji lahko dodate še javorjev sirup ali maslo s cimetom.

Za piko na i: Za popolno božično vzdušje in malo kontrasta na tople vaflje dodajte vaniljev sladoled. Naredite lahko veganski sladoled, ki bo navdušil vsakogar in za katere ne potrebujete aparata za sladoled. Nekaj receptov za kremasti veganski sladoled najdete tudi na naši spletni strani. Če si želite še več eksperimentiranja v kuhinji in bi radi ob vafljih postregli še kakšno slastno jed, ki se prileže v predprazničnem času, na dm.si najdete tudi recepte za veganske piškote.

Na dm.si najdete veliko izbiro sestavin za peko.

Babičini nasveti za odlične vaflje:

1. Prava moka za testo

Za popolne vaflje je bistveno, da izberete pravi tip moke. Za vaflje je to tip 550, ki je odličen za peko in pripravo testa.

2. Sestavine naj imajo sobno temperaturo

Za uspeh je pomembno, da imajo sestavine, kot so maslo, jajca in pinjenec, sobno temperaturo. Tako jih boste lažje zmešali v homogeno testo.

3. Testo pripravite vnaprej

Da ne boste imeli tik pred prihodom gostov preveč dela, lahko testo pripravite vnaprej. Vaflji bodo najbolje uspeli, če testo pripravite 2–3 ure prej.

x
Opravičujemo se, vendar za vaše iskanje nismo našli rezultatov. Poskusite z drugimi iskalnimi pojmi.