Zdravo sladkanje z datljevimi ploščicami
Recept za datljeve ploščice oziroma “date bark”, ki so osvojile družbena omrežja, smo preizkusili tudi sami. In najraje bi jih preizkušali ves čas. Na srečo je date bark tudi nadvse hranljiv prigrizek, saj vsebuje datlje, oreščke in čokolado. Navdušil vas bo kot sladica, z njim pa lahko potešite tudi lakoto med obroki.
Datljeve ploščice ali “date bark” so zdrav prigrizek in lahko tudi odlično darilo v lepi embalaži. Gre za različico priljubljenih polnjenih datljev, pri kateri jih napolnimo z arašidi in arašidovim maslom ter prelijemo s stopljeno čokolado, in so pred časom prav tako osvojili splet.
Priprava datljevih ploščic je v osnovi podobna, rezultat pa nadvse okusen.
Preprost recept za pripravo datljevih ploščic
Sestavine:
- 15 datljev brez koščic (najbolje mehkih, zrelih datljev)
- 2 jedilni žlici mandljevega namaza (npr. dmBio)
- pest orehov
- ščep soli
- 100 g dmBio temne čokolade
Priprava:
- Datljem odstranite koščice, jih tesno drug ob drugega zložite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih sploščite – to boste najlaže naredili s pomočjo deske za rezanje, ki ste jo oblekli v folijo za živila.
3. Čokolado stopite nad soparo in jo enakomerno prelijte čez datlje.
4. Vse skupaj za eno uro postavite v zamrzovalnik in pustite, da se povsem strdi. Nato datljevo “ploščo” preprosto razlomite na kose in se posladkajte.
Nasvet: Raje uporabite več čokolade in manj datljev, saj se bodo ploščice tako bolje držale skupaj.